TotalFlex oppskrifter - N ° 6 Egg Benedict med pannekaker

Senest oppdatert 09.10.2021 11.37


Ingredienser: for 4 personer

EGG BENEDICT

- 8 egg

- Eddik

- Basilikum

- Hollandaisesaus

250 g godt smør (i fine terninger)

2 eggeplommer

2 ss vann

2 ss hvitvineddik

- Sopp

400 g sopp blanding

4 ss soyasaus

3 kvister salvie

2 ss peanøttolje

1 sjalottløk

1 paprika

PANNEKAKER

- 3 egg

- 350 ml helmelk

- 100 ml fløte

- 300 g hvetemel

- 2 ss sukker

- 1 ts bakepulver

- 0,5 ts natron

- 1 teskje salt

- 75 g smør

GARNITYR

-Bærblanding

-Melis

-Lønnesirup



FORBEREDELSER

EGG BENEDICT

Sopp:

- Stek finhakket sjalottløk, paprika og salvie i pannen og tilsett soppen og stek til de de er pent farget

- Glaser med soyasaus

Hollandaisesaus:

- Pisk eggeplommer, vann og eddik i en gryte

- Sett gryten på den laveste varmeinnstillingen

Pass på! Fortsett å vispe

- Tilsett smørklumper mens du pisker

Fortsett å røre til du får en tykk, glatt tekstur

Pass på! Sausen skal ikke koke

- Slå av varmen og la sausen hvile under lokket

Egg:

- Kok opp et kokekar med vann for å pochere eggene

- Ha en skvett eddik i det kokende vannet

- Rør vannet i sirkler og knekk egget i midten av skålen

Fortsett å røre i 2 til 3 minutter

- Fjern det posjerte egget fra vannet og legg det forsiktig oppå soppen

- Gjør så dette med resten av eggene

PANNEKAKER

- Pisk eggene i en stor mikseskål

- Tilsett fløten og helmelken

- Sikt melet i en annen bolle

- Tilsett sukker, bakepulver, natron og salt her

- Bland røren på eggene under til den er fin og glatt

Pass på! Ingen klumper bør forbli i blandingen

- Smelt smøret i en stekepanne og lag små pannekaker ca 10 cm i diameter over middels høy varme

- Snu pannekaken når deigen ikke lenger er flytende

GARNITYR

EGG BENEDICT

- Legg soppen i bunnen med de posjerte eggene på toppen og ha en skje Hollandaisesaus over

- Avslutt med finhakket basilikum

PANNEKAKER

- Legg disse i en haug

- Tilsett lønnesirup og melis

- Avslutt med bærene