Ingredienser: for 4 personer
EGG BENEDICT
- 8 egg
- Eddik
- Basilikum
- Hollandaisesaus
250 g godt smør (i fine terninger)
2 eggeplommer
2 ss vann
2 ss hvitvineddik
- Sopp
400 g sopp blanding
4 ss soyasaus
3 kvister salvie
2 ss peanøttolje
1 sjalottløk
1 paprika
PANNEKAKER
- 3 egg
- 350 ml helmelk
- 100 ml fløte
- 300 g hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 1 teskje salt
- 75 g smør
GARNITYR
-Bærblanding
-Melis
-Lønnesirup
FORBEREDELSER
EGG BENEDICT
Sopp:
- Stek finhakket sjalottløk, paprika og salvie i pannen og tilsett soppen og stek til de de er pent farget
- Glaser med soyasaus
Hollandaisesaus:
- Pisk eggeplommer, vann og eddik i en gryte
- Sett gryten på den laveste varmeinnstillingen
Pass på! Fortsett å vispe
- Tilsett smørklumper mens du pisker
Fortsett å røre til du får en tykk, glatt tekstur
Pass på! Sausen skal ikke koke
- Slå av varmen og la sausen hvile under lokket
Egg:
- Kok opp et kokekar med vann for å pochere eggene
- Ha en skvett eddik i det kokende vannet
- Rør vannet i sirkler og knekk egget i midten av skålen
Fortsett å røre i 2 til 3 minutter
- Fjern det posjerte egget fra vannet og legg det forsiktig oppå soppen
- Gjør så dette med resten av eggene
PANNEKAKER
- Pisk eggene i en stor mikseskål
- Tilsett fløten og helmelken
- Sikt melet i en annen bolle
- Tilsett sukker, bakepulver, natron og salt her
- Bland røren på eggene under til den er fin og glatt
Pass på! Ingen klumper bør forbli i blandingen
- Smelt smøret i en stekepanne og lag små pannekaker ca 10 cm i diameter over middels høy varme
- Snu pannekaken når deigen ikke lenger er flytende
GARNITYR
EGG BENEDICT
- Legg soppen i bunnen med de posjerte eggene på toppen og ha en skje Hollandaisesaus over
- Avslutt med finhakket basilikum
PANNEKAKER
- Legg disse i en haug
- Tilsett lønnesirup og melis
- Avslutt med bærene