Ingredienser: For 4 personer
EGGPLANTE
- 2 auberginer
- 4 små salathoder
- 2 fedd hvitløk (finhakket)
- 5 kvister vårløk
- 5 kvister flatbladspersille
- 50 g puffet mais
RØD PESTO
- 250 g soltørkede tomater
- 5 kvister fersk oregano
- 100 g feta (hvorav 20 g feta til etterbehandling)
- 100 g mandler
- chilipepper (hvis du foretrekker krydret)
ROSENKÅL MED PUMPKIN
- 12 rosenkål
- 1 butternut
- 3 fedd hvitløk (finhakket)
- 20 g smør
- 2 ss spisskummen
- 2 ss zatar
- 300 ml kyllingkraft
- 2 ss pinjenøtter
- 2 ss gresskarfrø
- 2 ss solsikkefrø
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER
- ½ blomkål
- ½ brokkoli
- 3 gulrøtter med blast
- 1 ss peanøttolje
- 1 knippe koriander (noen kvister til etterbehandling)
- 1 ss svart sesamfrø
- 2 ss hoisinsaus
FORBEREDELSER
EGGPLANT
- Forvarm grillen godt
- Skjær auberginen på langs
- Gni auberginen med knust hvitløk og grovt salt
- Grill auberginen på kjøttsiden og grill i 6 minutter
- Snu den og la den steke i 15 minutter
- Legg nå de halvskårne salatene på grillpannen og avslutt med grovt salt
PESTO
- Bland alle ingrediensene til en fin rød masse
ROSENKÅL MED PUMPKIN
- Skrell butternut og skjær i runde skiver på 1,5 cm
- Vask rosenkålene og la dem være hele
- Tilsett finhakket hvitløksfedd, spidskommen og zatar og avslutt med salt og pepper
- Bland disse i en bolle
- Smelt smøret i en panne og stek krydret butternut og rosenkål i det til pen farge. Hell fondet over og la det koke (ikke rør lenger)
- Tips: Bruk en non-stick panne til dette
- Stek frøene uten fett til de får farge
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER
- Vask blomkål og brokkoli og skjær dem i buketter
- Skrell gulrøttene og skjær dem i 4 biter med blasten på
- Kok blomkålen, brokkolien og gulrøttene i 5 minutter og la det renne av seg
- Forvarm pannen med peanøttolje og farg grønnsakene
- Bland inn hoisinsaus, koriander og sesamfrø og avslutt med salt og pepper
GARNITYR
EGGPLANT
- Avslutt med finhakket bladpersille, vårløk og puffet mais
PESTO
- Avslutt pestoen med smuldret fetaost
ROSENKÅL MED PUMPKIN
- Avslutt med de fargede frøene
BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER
- Avslutt med noen blader koriander