TotalFlex oppskrifter - nr. 8 grønnsaker

Senest oppdatert 09.10.2021 11.57


Ingredienser: For 4 personer

EGGPLANTE

- 2 auberginer

- 4 små salathoder

- 2 fedd hvitløk (finhakket)

- 5 kvister vårløk

- 5 kvister flatbladspersille

- 50 g puffet mais

RØD PESTO

- 250 g soltørkede tomater

- 5 kvister fersk oregano

- 100 g feta (hvorav 20 g feta til etterbehandling)

- 100 g mandler

- chilipepper (hvis du foretrekker krydret)

ROSENKÅL MED PUMPKIN

- 12 rosenkål

- 1 butternut

- 3 fedd hvitløk (finhakket)

- 20 g smør

- 2 ss spisskummen

- 2 ss zatar

- 300 ml kyllingkraft

- 2 ss pinjenøtter

- 2 ss gresskarfrø

- 2 ss solsikkefrø

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER

- ½ blomkål

- ½ brokkoli

- 3 gulrøtter med blast

- 1 ss peanøttolje

- 1 knippe koriander (noen kvister til etterbehandling)

- 1 ss svart sesamfrø

- 2 ss hoisinsaus



FORBEREDELSER

EGGPLANT

- Forvarm grillen godt

- Skjær auberginen på langs

- Gni auberginen med knust hvitløk og grovt salt

- Grill auberginen på kjøttsiden og grill i 6 minutter

- Snu den og la den steke i 15 minutter

- Legg nå de halvskårne salatene på grillpannen og avslutt med grovt salt

PESTO

- Bland alle ingrediensene til en fin rød masse

ROSENKÅL MED PUMPKIN

- Skrell butternut og skjær i runde skiver på 1,5 cm

- Vask rosenkålene og la dem være hele

- Tilsett finhakket hvitløksfedd, spidskommen og zatar og avslutt med salt og pepper

- Bland disse i en bolle

- Smelt smøret i en panne og stek krydret butternut og rosenkål i det til pen farge. Hell fondet over og la det koke (ikke rør lenger)

- Tips: Bruk en non-stick panne til dette

- Stek frøene uten fett til de får farge

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER

- Vask blomkål og brokkoli og skjær dem i buketter

- Skrell gulrøttene og skjær dem i 4 biter med blasten på

- Kok blomkålen, brokkolien og gulrøttene i 5 minutter og la det renne av seg

- Forvarm pannen med peanøttolje og farg grønnsakene

- Bland inn hoisinsaus, koriander og sesamfrø og avslutt med salt og pepper

GARNITYR

EGGPLANT

- Avslutt med finhakket bladpersille, vårløk og puffet mais

PESTO

- Avslutt pestoen med smuldret fetaost


ROSENKÅL MED PUMPKIN

- Avslutt med de fargede frøene

BLOMKÅL, BROCCOLI OG GULRØTTER

- Avslutt med noen blader koriander