Ingredienser: for 4 personer
- 1 blomkål
- 20 g smør
- 1 purre (bare den hvite delen)
- 2 løk
- 1 ss Ras el hanout
- 2 ss myk sennep
- 2 L grønnsakskraft
- 200 ml fløte
GARNITYR
- 200 g blomkålblomster
- 1 ss smør
- 1 ts Ras el hanout
FORBEREDELSER
- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt
- Varm pannen og la smøret smelte i den
- Stek grønnsakene godt
- Tilsett Ras el hanout og sennep og fortsett å steke i 1 minutt
- Hell i kraften og stek i 45 minutter
- Bland suppen til den er fin og glatt
- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- Smelt smøret i en panne
- Tilsett blomkålen og Ras el hanout og la den farge godt
- Avslutt med grovt salt
(Du kan også bruke smøret fra pannen for å gjøre suppen ferdig)
N ° 3.2 Tomatsuppe med stekte sherry tomater
Ingredienser: for 4 personer
- 1 kg tomater
- 2 ss tomatkonsentrat
- 20 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 2 løk
- 1 purreløk
- 5 stilker av hvitt selleri
- 1 L grønnsakskraft
- 2 grener av timian
- 1 klype røkt paprika
GARNITYR
- 200 gr cherrytomater
- 1 ss olje
- 1 teskje balsamicoeddik
- Noen blad persille
FORBEREDELSER
- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt
- Varm pannen og la smøret smelte i den
- Farg først løk og hvitløk
- Tilsett nå også resten av grønnsakene og stu vel
- Tilsett tomatpuré og timian og la det steke i ytterligere 2 minutter
- Hell i kraften og stek i 45 minutter
- Bland suppen til den er fin og glatt
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- Ha sherry tomater og olje i en panne og sett på høy varme
- Når disse sprikker, tilsett balsamico
- Slå av varmen og la den hvile i 2 minutter
- Avslutt med persillebladene
N ° 3.3 Gresskarsuppe med stekt peanøtt
Ingredienser: for 4 personer
- 1 butternut squash
- 3 gulrøtter
- 20 g smør
- 2 løk
- 1 purreløk
- 20 g ingefær
- 200 ml grønnsakskraft
- 2 grener av timian
- 1 laurbærblad
GARNITYR
- 100 g peanøtter
- 1 ss olje
- 100 g gresskar i kuber
- 1 ss garam masala
FORBEREDELSER
- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt
- Varm pannen og la smøret smelte i den
- Tilsett grønnsakene og stek godt
- Tilsett nå buljong, timian, laurbærblad og ingefær og la det koke i 45 minutter
- Fjern timian og laurbærblad fra suppen
- Bland suppen til den er fin og glatt
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- Varm pannen med oljen i
- Tilsett gresskar og peanøtt og la det småkoke
- Rør inn garam masala og slå av varmen
N ° 3.4 Ertesuppe med agurk og chilipepper
Ingredienser: for 4 personer
- 800 g erter
- 2 agurker
- 20 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 2 løk
- 1 L grønnsakskraft
- 200 ml fløte
GARNITYR
- Strimler agurk
- 1 chili pepper
- 3 ss olje
FORBEREDELSER
- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt
- Pass på! Agurken brukes også til pynt
- Varm pannen og la smøret smelte i den
- Stek grønnsakene godt
- Hell i kraften og stek i 45 minutter
- Bland suppen til den er fin og glatt
- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- La oljen varme opp i en panne
- Tilsett finhakket chili (uten frø) og la det småkoke i 2 minutter på svak varme
- Avslutt med grovt salt
- Skrell agurken med en skreller til du når frøene
- Bruk agurk skrellet til avslutt
- (Bruk oljen fra pannen)
N ° 3.5 Brokkoli suppe med wasabi
Ingredienser: for 4 personer
- 2 brokkoli
- 20 g smør
- 150 g kikerter
- 2 løk
- 1 purre
- 3 stilker av grønt selleri
- 1,5 L grønnsakskraft
- 2 ts wasabi
GARNITYR
- Brokkoli buketter
- 2 ss sesamolje
- 50 g kikerter
- 1 ts hvit sesamfrø
- 1 ts svart sesamfrø
FORBEREDELSER
- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt
- Varm pannen og la smøret smelte i den
- Stek grønnsakene godt
- Rør inn wasabi
- Hell i kraften og stek i 45 minutter
- Bland suppen til den er fin og glatt
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- La sesamoljen varme opp i en panne
- Tilsett brokkolibukettene, kikerter og sesamfrø
- Avslutt med grovt salt
- La dette steke på svak varme i to minutter
- (Bruk oljen fra pannen)
N ° 3.6 Rødbete-suppe med feta
Ingredienser: for 4 personer
- 1 kg rødbeter
- 20 g smør
- 2 løk
- 1 purre
- 3 hvite sellerier
- 1,5 L grønnsakskraft
- 2 kvister timian
- 2 kvister salvie
- 2 kvister laurbærblad
- 200 ml fløte
GARNITYR
- 1 kokt rødbeter
- 100 g feta
- 3 vårløk
FORBEREDELSER
- Pass på! La 1 rødbete være helt
- Varm opp pannen og la smøret smelte i den
- Stek grønnsakene godt
- Tilsett timian, salvie og laurbærblad (du kan knytte disse sammen med en snor)
- Hell i kraften og stek i 45 minutter
- Fjern urter og hele rødbeten
- Bland suppen til den er glatt
- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)
- Avslutt med salt og pepper
GARNITYR
- Skjær den kokte rødbeten i terninger
- Smuldre fetaosten
- Skjær vårløken i smale, lange strimler
- Riv sitronskallet over suppen