TotalFlex oppskrifter - nr. 3 supper

Senest oppdatert 09.10.2021 11.01



N ° 3.1 Blomkålssuppe med sennep

Ingredienser: for 4 personer

- 1 blomkål

- 20 g smør

- 1 purre (bare den hvite delen)

- 2 løk

- 1 ss Ras el hanout

- 2 ss myk sennep

- 2 L grønnsakskraft

- 200 ml fløte

GARNITYR

- 200 g blomkålblomster

- 1 ss smør

- 1 ts Ras el hanout

FORBEREDELSER

- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt

- Varm pannen og la smøret smelte i den

- Stek grønnsakene godt

- Tilsett Ras el hanout og sennep og fortsett å steke i 1 minutt

- Hell i kraften og stek i 45 minutter

- Bland suppen til den er fin og glatt

- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- Smelt smøret i en panne

- Tilsett blomkålen og Ras el hanout og la den farge godt

- Avslutt med grovt salt

(Du kan også bruke smøret fra pannen for å gjøre suppen ferdig)

N ° 3.2 Tomatsuppe med stekte sherry tomater

Ingredienser: for 4 personer

- 1 kg tomater

- 2 ss tomatkonsentrat

- 20 g smør

- 1 fedd hvitløk

- 2 løk

- 1 purreløk

- 5 stilker av hvitt selleri

- 1 L grønnsakskraft

- 2 grener av timian

- 1 klype røkt paprika


GARNITYR

- 200 gr cherrytomater

- 1 ss olje

- 1 teskje balsamicoeddik

- Noen blad persille

FORBEREDELSER

- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt

- Varm pannen og la smøret smelte i den

- Farg først løk og hvitløk

- Tilsett nå også resten av grønnsakene og stu vel

- Tilsett tomatpuré og timian og la det steke i ytterligere 2 minutter

- Hell i kraften og stek i 45 minutter

- Bland suppen til den er fin og glatt

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- Ha sherry tomater og olje i en panne og sett på høy varme

- Når disse sprikker, tilsett balsamico

- Slå av varmen og la den hvile i 2 minutter

- Avslutt med persillebladene

N ° 3.3 Gresskarsuppe med stekt peanøtt

Ingredienser: for 4 personer

- 1 butternut squash

- 3 gulrøtter

- 20 g smør

- 2 løk

- 1 purreløk

- 20 g ingefær

- 200 ml grønnsakskraft

- 2 grener av timian

- 1 laurbærblad

GARNITYR

- 100 g peanøtter

- 1 ss olje

- 100 g gresskar i kuber

- 1 ss garam masala

FORBEREDELSER

- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt

- Varm pannen og la smøret smelte i den

- Tilsett grønnsakene og stek godt

- Tilsett nå buljong, timian, laurbærblad og ingefær og la det koke i 45 minutter

- Fjern timian og laurbærblad fra suppen

- Bland suppen til den er fin og glatt

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- Varm pannen med oljen i

- Tilsett gresskar og peanøtt og la det småkoke

- Rør inn garam masala og slå av varmen


N ° 3.4 Ertesuppe med agurk og chilipepper

Ingredienser: for 4 personer

- 800 g erter

- 2 agurker

- 20 g smør

- 1 fedd hvitløk

- 2 løk

- 1 L grønnsakskraft

- 200 ml fløte

GARNITYR

- Strimler agurk

- 1 chili pepper

- 3 ss olje

FORBEREDELSER

- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt

- Pass på! Agurken brukes også til pynt

- Varm pannen og la smøret smelte i den

- Stek grønnsakene godt

- Hell i kraften og stek i 45 minutter

- Bland suppen til den er fin og glatt

- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- La oljen varme opp i en panne

- Tilsett finhakket chili (uten frø) og la det småkoke i 2 minutter på svak varme

- Avslutt med grovt salt

- Skrell agurken med en skreller til du når frøene

- Bruk agurk skrellet til avslutt

- (Bruk oljen fra pannen)


N ° 3.5 Brokkoli suppe med wasabi

Ingredienser: for 4 personer

- 2 brokkoli

- 20 g smør

- 150 g kikerter

- 2 løk

- 1 purre

- 3 stilker av grønt selleri

- 1,5 L grønnsakskraft

- 2 ts wasabi

GARNITYR

- Brokkoli buketter

- 2 ss sesamolje

- 50 g kikerter

- 1 ts hvit sesamfrø

- 1 ts svart sesamfrø

FORBEREDELSER

- Rens alle grønnsakene og hakk dem grovt

- Varm pannen og la smøret smelte i den

- Stek grønnsakene godt

- Rør inn wasabi

- Hell i kraften og stek i 45 minutter

- Bland suppen til den er fin og glatt

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- La sesamoljen varme opp i en panne

- Tilsett brokkolibukettene, kikerter og sesamfrø

- Avslutt med grovt salt

- La dette steke på svak varme i to minutter

- (Bruk oljen fra pannen)


N ° 3.6 Rødbete-suppe med feta

Ingredienser: for 4 personer

- 1 kg rødbeter

- 20 g smør

- 2 løk

- 1 purre

- 3 hvite sellerier

- 1,5 L grønnsakskraft

- 2 kvister timian

- 2 kvister salvie

- 2 kvister laurbærblad

- 200 ml fløte

GARNITYR

- 1 kokt rødbeter

- 100 g feta

- 3 vårløk

FORBEREDELSER

- Pass på! La 1 rødbete være helt

- Varm opp pannen og la smøret smelte i den

- Stek grønnsakene godt

- Tilsett timian, salvie og laurbærblad (du kan knytte disse sammen med en snor)

- Hell i kraften og stek i 45 minutter

- Fjern urter og hele rødbeten

- Bland suppen til den er glatt

- Tilsett fløten til slutt (ikke la det koke lenger)

- Avslutt med salt og pepper

GARNITYR

- Skjær den kokte rødbeten i terninger

- Smuldre fetaosten

- Skjær vårløken i smale, lange strimler

- Riv sitronskallet over suppen