TotalFlex oppskrifter - nr. 2 biff med bakte poteter

Senest oppdatert 09.10.2021 10.37


Ingredienser: for 4 personer

STEAK

- 4x 250 g biff

- 1 fedd hvitløk

- Parmigiano ost

BAKTE POTETER

- 12 faste poteter

- 3 fedd hvitløk (finhakket)

- 20 g smør

- 5 kvister rosmarin (finhakket)

- Røkt paprika

- 300 ml kyllingkraft

SALAT

- 1 agurk

- 4 tomater

- 1 rødløk

- 1 salat


SALAT

- 1 ss sennep

- Juice av 1 lime

- 100 ml olivenolje

- 3 ss hvitvin eddik


Forberedelser

BIFF

- Ta biffen ut av kjøleskapet på forhånd slik at den får romtemperatur

- Gni biffen på begge sider med et knust stykke hvitløk

- Forvarm grillpannen godt og stek hver side av kjøttet i 1 minutt

- Fjern kjøttet fra grillen og smelt fine skiver av smør på det varme

BIFF

- Avslutt med salt og pepper


BAKTE POTETER

- Skrell og skjær potetene i 4 biter, vask dem deretter

- Tilsett finhakket hvitløksfedd, rosmarin, røkt paprika og avslutt med salt og pepper

- Bland disse i en bolle

- Smelt smøret i en panne og stek pommes frites i det til de får pen farge

- Hell buljongen over og la den koke (ikke rør lenger)

- Tips: Bruk en non-stick form

SALAT

- Vask og skjær agurk, tomater, salat og skjær rødløken i fine ringer

- Ha dette i en bolle, ikke legg det i kjøleskapet lenger

KJOLESALAT

- Ha sennep, sitronsaft og hvitvin eddik i en bolle og bland

- Rør inn olivenoljen gradvis

- Smak til med salt og pepper

Garnityr

- Avslutt biffen med fine flak av parmigiano