Ingredienser: for 4 personer
STEAK
- 4x 250 g biff
- 1 fedd hvitløk
- Parmigiano ost
BAKTE POTETER
- 12 faste poteter
- 3 fedd hvitløk (finhakket)
- 20 g smør
- 5 kvister rosmarin (finhakket)
- Røkt paprika
- 300 ml kyllingkraft
SALAT
- 1 agurk
- 4 tomater
- 1 rødløk
- 1 salat
SALAT
- 1 ss sennep
- Juice av 1 lime
- 100 ml olivenolje
- 3 ss hvitvin eddik
Forberedelser
BIFF
- Ta biffen ut av kjøleskapet på forhånd slik at den får romtemperatur
- Gni biffen på begge sider med et knust stykke hvitløk
- Forvarm grillpannen godt og stek hver side av kjøttet i 1 minutt
- Fjern kjøttet fra grillen og smelt fine skiver av smør på det varme
BIFF
- Avslutt med salt og pepper
BAKTE POTETER
- Skrell og skjær potetene i 4 biter, vask dem deretter
- Tilsett finhakket hvitløksfedd, rosmarin, røkt paprika og avslutt med salt og pepper
- Bland disse i en bolle
- Smelt smøret i en panne og stek pommes frites i det til de får pen farge
- Hell buljongen over og la den koke (ikke rør lenger)
- Tips: Bruk en non-stick form
SALAT
- Vask og skjær agurk, tomater, salat og skjær rødløken i fine ringer
- Ha dette i en bolle, ikke legg det i kjøleskapet lenger
KJOLESALAT
- Ha sennep, sitronsaft og hvitvin eddik i en bolle og bland
- Rør inn olivenoljen gradvis
- Smak til med salt og pepper
Garnityr
- Avslutt biffen med fine flak av parmigiano