Ingredienser: for 4 personer
- 200 g pasta
- 1 stykke parmigiano ost
KJØTTBOLLER
- 800 g hakket svinekjøtt og storfekjøtt
- 1 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 løk (finhakket)
- 2 egg
- 50 g oregano (finhakket)
- pepper og salt
- Bland alle de ovennevnte ingrediensene og sett det i kjøleskapet
TOMATSAUS
- 2 kg tomater
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 1 rødløk
- 5 kvister blad persille
- 1 knippe basilikum
- 2 ss olivenolje
FORBEREDELSER
TOMATSAUS
- Skjær rødløken i halve ringer og surr dem i olivenoljen
- Finhakk hvitløken og stek den på sterk varme
- Når disse er pent fargede, kan du røre i tomatpure
- Hakk tomatene grovt og legg dem i stekepannen
- Stek tomatene til de har mistet all fuktighet
- Bland alt
KJØTTBOLLER
- Form kjøttbollene og legg dem i en form
- Hell nå over sausen og la det småkoke, til kjøttkakene er kokt
PASTA
- Slå på pastavannet og tilsett salt (10g / L)
- Kok pastaen og tøm den når den er ferdig
- Bland pastaen i sausen
- Finhakk basilikum og flatbladpersille og bland dem med det hele
- Avslutt med parmigano flak