TotalFlex oppskrifter - N ° 4 Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Senest oppdatert 09.10.2021 11.07

Ingredienser: for 4 personer

- 200 g pasta

- 1 stykke parmigiano ost


KJØTTBOLLER

- 800 g hakket svinekjøtt og storfekjøtt

- 1 fedd hvitløk (finhakket)

- 1 løk (finhakket)

- 2 egg

- 50 g oregano (finhakket)

- pepper og salt

- Bland alle de ovennevnte ingrediensene og sett det i kjøleskapet

TOMATSAUS

- 2 kg tomater

- 2 fedd hvitløk

- 2 ss tomatpure

- 1 rødløk

- 5 kvister blad persille

- 1 knippe basilikum

- 2 ss olivenolje



FORBEREDELSER

TOMATSAUS

- Skjær rødløken i halve ringer og surr dem i olivenoljen

- Finhakk hvitløken og stek den på sterk varme

- Når disse er pent fargede, kan du røre i tomatpure

- Hakk tomatene grovt og legg dem i stekepannen

- Stek tomatene til de har mistet all fuktighet

- Bland alt

KJØTTBOLLER

- Form kjøttbollene og legg dem i en form

- Hell nå over sausen og la det småkoke, til kjøttkakene er kokt

PASTA

- Slå på pastavannet og tilsett salt (10g / L)

- Kok pastaen og tøm den når den er ferdig

- Bland pastaen i sausen

- Finhakk basilikum og flatbladpersille og bland dem med det hele

- Avslutt med parmigano flak