Ingredienser: for 4 personer
KYLLING
- 8 kyllingbryst
- 2 sitroner
- 4 bunter sherry tomater
- 50 g mandler
- 50 g cashewnøtter
- 50 g kurrypasta
- 50 g smør
RIS
- 300 g ris
- 1 stilk av sitrongress
- 1 chili pepper
- 1 kaffir blad
- 5 kvister koriander
CURRY
- 4 dl kokoskrem
- 50 g kurrypasta
- 2 stilker sitrongress
- 3 kaffir blader
- 1 rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 4 tomater
- 1 dl kyllingkraft
- 1 teskje røkt pepperflak
GULRØTTER
- 8 gulrøtter med blader
- 100 g fersk ingefær
- 1 teskje 5-krydderblanding
- 3 ss sesamolje
- 1 ss hvit sesam
- 2 dl grønnsakskraft
Forberedelse
KYLLING
- Bland kyllingbrystfileter med kurry madras og grovt salt
- La det marinere i 30 minutter
- Smelt smøret i pannen på middels varme
- Legg kyllingbrystfileter i og la dem steke under lokk (i ca 15 til 20 minutter)
- Skjær sitronene i to og legg dem i formen med siden ned
- Tilsett deretter sherry tomatene i pannen i 5 minutter
RIS
- Kok opp 600 ml vann sammen med vasket ris, sitrongress, kaffir blad og chilipepper
- Tiden avhenger av typen ris, villris (se bildet) er 18 minutter
CURRY
- Stek finhakket løk og hvitløk og tilsett kurrypasta, kaffir blad, sitrongress og tomater
- Stek disse godt
- Glaser med kyllingkraften og tilsett kokoskremen
- La dette koke over svak varme i 20 minutter
GULRØTTER
- Varm pannen med sesamolje
- Tilsett hakket ingefær, 5-krydderblandingen og den sesam frøene
- Stek i 2 minutter og tilsett deretter rengjorte gulrøtter hele
- Når kraften er pent farget, tilsetter du kraften og lar den redusere til gulrøttene er møre
Garnityr
KYLLING
- Hakk nøttene grovt og dryss dem over kyllingen
- Pannen kan legges på bordet i sin helhet
RIS
- Avslutt med finhakket koriander
CURRY
- Avslutt med røkt pepperflak
GULRØTTER
- Avslutt med resten av oljen fra pannen