TotalFlex oppskrifter - N ° 1 Chicken Curry

Senest oppdatert 09.10.2021 10.29


Ingredienser: for 4 personer

KYLLING

- 8 kyllingbryst

- 2 sitroner

- 4 bunter sherry tomater

- 50 g mandler

- 50 g cashewnøtter

- 50 g kurrypasta

- 50 g smør

RIS

- 300 g ris

- 1 stilk av sitrongress

- 1 chili pepper

- 1 kaffir blad

- 5 kvister koriander

CURRY

- 4 dl kokoskrem

- 50 g kurrypasta

- 2 stilker sitrongress

- 3 kaffir blader

- 1 rødløk

- 3 fedd hvitløk

- 4 tomater

- 1 dl kyllingkraft

- 1 teskje røkt pepperflak

GULRØTTER

- 8 gulrøtter med blader

- 100 g fersk ingefær

- 1 teskje 5-krydderblanding

- 3 ss sesamolje

- 1 ss hvit sesam

- 2 dl grønnsakskraft



Forberedelse

KYLLING

- Bland kyllingbrystfileter med kurry madras og grovt salt

- La det marinere i 30 minutter

- Smelt smøret i pannen på middels varme

- Legg kyllingbrystfileter i og la dem steke under lokk (i ca 15 til 20 minutter)

- Skjær sitronene i to og legg dem i formen med siden ned

- Tilsett deretter sherry tomatene i pannen i 5 minutter

RIS

- Kok opp 600 ml vann sammen med vasket ris, sitrongress, kaffir blad og chilipepper

- Tiden avhenger av typen ris, villris (se bildet) er 18 minutter

CURRY

- Stek finhakket løk og hvitløk og tilsett kurrypasta, kaffir blad, sitrongress og tomater

- Stek disse godt

- Glaser med kyllingkraften og tilsett kokoskremen

- La dette koke over svak varme i 20 minutter

GULRØTTER

- Varm pannen med sesamolje

- Tilsett hakket ingefær, 5-krydderblandingen og den sesam frøene

- Stek i 2 minutter og tilsett deretter rengjorte gulrøtter hele

- Når kraften er pent farget, tilsetter du kraften og lar den redusere til gulrøttene er møre

Garnityr

KYLLING

- Hakk nøttene grovt og dryss dem over kyllingen

- Pannen kan legges på bordet i sin helhet

RIS

- Avslutt med finhakket koriander

CURRY

- Avslutt med røkt pepperflak

GULRØTTER

- Avslutt med resten av oljen fra pannen