En komfyr med SensePro® fra AEG med trådløs steketermometer guider deg gjennom matlagingen med ulike innstillinger og funksjoner. Du får et steketermometer som passer til forskjellige matvarer og retter.
Før du skal bruke steketermometeret for første gang
Før du bruker stektermometeret for første gang, må du kalibrere den for å sikre nøyaktige avlesninger av temperaturen. Følg disse instruksjonene for å kalibrere SensePro® matsensoren.
Slik bruker du stektermometeret
Sett steketermometeret inn i maten
Sett steketermometeret inn i maten til merket for minimumsnivå. For væsker, dypp steketermometeret i væsken 2-5 cm over merket for minimumsnivået for å få best mulig resultat på matlagingen din.
Plassering av steketermometeret på kokekar
Plasser steketermometeret på kanten av kokekaret ved hjelp av "kroken" på den nedre delen av det sorte håndtaket. For å sikre optimal tilkobling mellom platetoppen og termometeret, plasser steketermometeret nær midten av platetoppen. Hvis du lager mat på venstre side av induksjonstoppen, plasser termometeret i en posisjon klokken 1-3. Hvis du lager mat på høyre side av induksjonstoppen – plasser termometeret i en posisjon klokken 9-11.
Kontrollerer tilkoblingen til steketermometeret
På displayet til induksjonstoppen viser disse indikatorene styrken på forbindelsen mellom koketoppen og steketermometeret:
Hvis induksjonstoppen ikke kan kobles til steketermometeret, vil denne indikatoren vise: Flytt steketermometeret langs kanten av kokekaret for å etablere eller styrke forbindelsen. Induksjonstoppen oppdateres hvert 3. sekund for å finne en tilkobling.
Slik bruker du funksjonene for matlaging
Velg ferdige oppskrifter og følg steg-for-steg-instruksjonene for biff, lammefilet eller laks. Du kan også bruke funksjonene for forskjellige matlagings som Sous Vide, Pan Fry, Termometer og Melting.
trykk for å få tilgang til menyen. For å navigere i menyen, bruk pilene < eller >.
Pan Stek | Stek med automatisk kontrollerte temperaturnivåer tilpasset maten som du lager. Anbefales for å unngå overoppheting av mat eller olje. Hvordan bruke det 1. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner > Pannesteking . 2. Følg instruksjonene på koketoppen. Godt å vite
|
Sous vide | Kok vakuumpakket mat ved lav temperatur for å bevare vitaminer og beholde smaken. Steketermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen. Anbefales til en rekke retter som karri eller bouillabaisse. Hvordan bruke det 1. Plasser steketermometeret på kanten av gryten. 2. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner for induksjonstopp > Sous vide . 3. Velg blant de forhåndsdefinerte matrettene eller still inn temperatur og koketid manuelt. 4. Følg instruksjonene på induksjonstoppen. Godt å vite
|
Smelting | Smelt matvarer. Anbefales for smelting av sjokolade eller smør. Hvordan bruke det 1. Gå inn i menyen og velg Funksjoner > Smelting. 2. Følg instruksjonene på induksjonstoppen. Godt å vite
|
Termometer | Hold et øye på temperaturen på mat eller væske. Anbefales ved oppvarming av melk eller temperaturkontroll på babymat. Hvordan bruke det 1. Sett steketermometeret inn i maten eller ned i væsken. 2. Trykk på skjermen og velg Funksjoner > Snarvei steketermometer > Termometer . 3. Trykk Start. For å stoppe funksjonen, trykk og velg Stopp. Godt å vite
|
For mer informasjon om din spesifikke modell, se brukerhåndboken.
Nå som du har lært hvordan du bruker stektermometeret med din AEG SensePro®-komfyr, vil du kanskje vite mer om andre funksjoner på induksjonstoppen din.