Feil | Årsak og løsning |
---|---|
Innbrent skitt er vanskelig å fjerne | Sukkerstoffer smelter inn i emaljen.
Tips: Brenn bare én kokesone om gangen |
Lys/blank overflate på varmeplaten | Platene blir skitne under bruk.
|
Rust | Mat koker over ofte. Hvis platene ofte blir fuktige på grunn av overkoking, og ikke rengjøres umiddelbart etterpå, vil gjenværende fuktighet omsider bidra til platekorrosjon. For å unngå overkoking, bruker mindre vannmengder til koking. Kok poteter og andre grønnsaker i 1–3 ml med vann. Vannmengden er avhengig av størrelsen på kokesonen.
Hell vann inn i grønnsakene i gryten. Sett et lekkasjesikkert lokk på pannen. Sett kokesonen til høyeste innstilling. Hold øye med gryten. Denne metoden sparer både energi og vann.
Platene er fuktige. Hvis platene ikke varmes opp etter rengjøring, vil fuktigheten fra rengjøring føre til at platen korroderer. Aldri sett på varmeplatedeksler før platene er helt tørre.
Platene har ikke blitt regelmessig beskyttet mot korrosjon. Limte plater er laget av støpejern. Platene kan korrodere over tid hvis de ikke beskyttes mot korrosjon regelmessig. Beskytt platene mot korrosjon på følgende måte:
|
Lokket | Fuktighet eller rester fra rengjøringsmiddel. Den keramiske glassplaten har blitt fuktig under oppvarming og/eller det er rester av rengjøringsmiddel på platene. Etter at du har rengjort glassplaten, tørk den først av med en fuktig klut for å fjerne resterende rengjøringsmiddel. Tørk den deretter med en tørr klut. Det er viktig at platen er tørr når du slår den på. |
Sølvmerker | Aluminiumsoverføring fra grytene. Mulig med både aluminiumsgryter og stålpanner med sandwichbunn. Merkene/flekkene oppstår på toppen av glassplaten. Gjør følgende for å fjerne merkene/flekkene:
|