En induksjonstopp med SenseBoil®-funksjon fra AEG har en innebygd sensor som registrerer når vannet i kokekaret når kokepunktet. Induksjonstoppen justerer automatisk temperaturen for å redusere boblene til en kontrollert koking, og forhindrer at vannet koker over. Sensoren fungerer ved koking av vann, eller vann med poteter.
SenseBoil®-funksjonen er tilgjengelig på utvalgte AEG induksjonstopper.
Slik slår du på SenseBoil®-funksjonen
1. Trykk når induksjonstoppen er slått på. En blinking viser sonene hvor kokesensoren kan brukes.
2. Still inn temperaturen for den foretrukne sonen. Det blinkende lyset over symbolet indikerer fremdriften og lyser til vannet begynner å koke.
3. Når du hører en pipelyd, er kokepunktet nådd, og vannet vil bli redusert til å småkoke. Hvis du koker pasta eller grønnsaker, legg disse i vannet og la det fortsette å koke.
Slik slår du av SenseBoil®-funksjonen
trykk eller juster temperaturen i sonen manuelt for å slå av kokesensoren.
Viktig
- Fyll 1/2 til 3/4 av pannen med vann opptil 4 cm fra kanten.
- Ikke bruk mindre enn 1 eller mer enn 5 liter vann, og sørg for at den totale vekten av vannet (eller vannet med poteter) varierer mellom 1-5 kg.
Godt å vite
- Kokesensoren kan brukes til en sone om gangen.
- Hvis en sone allerede er i bruk eller har restvarme, kan den ikke brukes med kokesensoren.
- Hvis du ikke velger en sone innen 5 sekunder, vil ikke kokesensoren slå seg på.
- Kokesensoren fungerer både med og uten lokk på kjelen eller pannen.
- Om du slår på pausefunksjonen eller løfter pannen fra induksjonstoppen, slås kokesensoren av.
For mer informasjon om din spesifikke modell, se brukerhåndboken.
Nå som du har lært hvordan du bruker SenseBoil®-funksjonen, vil du kanskje lære mer om de andre funksjonene på induksjonstoppen din.