Gratulerer med din nye AEG-ovn. Nå kan du glede deg til mange år med mange deilige måltider. Før du begynner på din kulinariske reise, vennligst bruk noen minutter og følg de enkle trinnene nedenfor for å komme i gang.
Rengjøring før første gang du skal bruke ovnen
1. Fjern alt tilbehør og avtakbare hyllestøtter
2. En innledende forvarming er nødvendig for å brenne av den fine oljefilmen som brukes til å beskytte elementene for frakt. Kjør ovnen på maksimal temperatur i en time. Ovnen kan avgi lukt og litt røyk under denne prosessen, noe som er normalt, så sørg for at rommet er godt ventilert
3. Rengjør tilbehøret og innsiden av ovnen med en myk klut, varmt vann og mildt rengjøringsmiddel. Ikke rengjør ovnstilbehør i oppvaskmaskinen
4. Rengjør fronten av ovnen med en myk klut, varmt vann og mildt rengjøringsmiddel
5. Når ovnen er kald, setter du tilbehøret og de avtakbare hyllestøttene tilbake til de opprinnelige posisjonene
Opprinnelige innstillinger
Når du slår på ovnen for første gang, kan du bli bedt om å stille inn språk, displaylysstyrke, volum og tid. Merk: Hvis ovnen din har berøringskontroller, vil den ikke fungere uten at klokkeslett og dato er stilt inn
Hvis du har en dampovn, vil du også bli bedt om å spesifisere hardhet på vannet (se avsnittet om dampovner nedenfor).
Ytterligere trinn for dampovner
Still inn hardhet på vannet
Utfør en hardhets-test på vannet og still inn nivået tilsvarende på dampovnen din. En teststrimmel finner du i brukerhåndboken for ovnen din, men hvis du ikke har denne for hånden, vil mange vann-leverandører gi deg en indikasjon på din lokale vann-hardhet på nettsiden deres. Følg trinnene nedenfor og bruk tabellen til å beregne resultatene.
1. Dypp teststrimmelen i vann i ett sekund
2. Rist av overflødig vann
3. Vent ett minutt før du sammenligner den med skalaen som er trykt på teststrimmelpakningen. Ikke vent lenger enn ett minutt med å sjekke vannets hardhet etter å ha dyppet teststrimmelen, da fargene på testpapiret vil fortsette å endre seg og resultatet kan bli feil.
Vannhardhet | |||||
Nivå | dH | Testpapir | Kalsiumavleiring (mmol/l) | Kalsiumavleiring (mg/l) | Vannklassifisering |
1 | 0-7 | 0 - 1,3 | 0 - 50 | myk | |
2 | 8-14 | 1,4 - 2,5 | 51 - 100 | middels hardt | |
3 | 15-21 | 2,6 - 3,8 | 101 - 150 | hard | |
4 | ≧ 22 | ≧ 3,9 | ≧ 151 | veldig vanskelig |
Når vann-hardhetsnivået er 4, fyll vannskuffen med flaskevann.
Fyll vannbeholderen
Fyll vannbeholderen med damp før tilberedning. På de fleste ovner finner du vannbeholderen i øvre høyre hjørne. På SteamBake-modeller er den plassert i hulrommet på bunnen av ovnen i stedet.
Ekstra trinn for tilkoblede ovner
Hvis du har en tilkoblet ovn, anbefaler vi deg å koble ovnen til appen .
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her .
Når du har fullført trinnene ovenfor, vil du kanskje lære mer om ovnens funksjoner og symboler .