Matsensoren er et praktisk, integrert steketermometer som kontinuerlig overvåker matlagingsfremgangen din. Den er enkel å bruke og sikrer at maten din alltid er riktig tilberedt. Du finner denne funksjonen på utvalgte AEG-ovnsmodeller.
Hva er matsensoren og hvorfor bør du bruke den?
Steketermometer er noen ganger referert til som Food Probe eller Meat Probe, og er et integrert steketermometer som måler kjernetemperaturen i maten. Den er egnet for tilberedning av en rekke retter, og er en ideell assistent når du tilbereder mat som kjøtt, fisk eller fjærfe.
Mens du bruker den, kan du være trygg på at maten din vil nå riktig kjernetemperatur – aldri over- eller understekt igjen. Du trenger ikke bekymre deg for tilberedningstider, siden kjernetemperaturen veileder nøyaktig hvor lenge retten skal stå i ovnen.
Slik bruker du steketermometer
Når du lager mat med steketermometer, må to temperaturer stilles inn: ovnstemperaturen og kjernetemperaturen til retten.
1. Sett steketermometer inn i parabolen
2. Koble steketermometer til ovnen. Sørg for at støpselet er satt helt inn i stikkontakten
- Stikkontakten finner du i øvre høyre hjørne av frontrammen på de fleste av våre modeller, tilgjengelig når ovnsdøren er åpen
3. Still inn en varmefunksjon og ovnstemperatur
4. Trykk og still inn ønsket kjernetemperatur for retten din
5. Trykk på START
6. Kjernetemperaturen overvåkes nå, og en alarm vil lyde når den er nådd
Tips og triks
Et steketermometer kan også brukes i mange AssistedCooking-scenarier – du kan da velge å bruke den når den foreslås i AssistedCooking-navigasjonen enten på ovnen eller i appen, hvis dette gjelder ovnen din. En ekstra funksjonalitet i disse scenariene er at du kan angi at retten skal tilberedes til sjelden, middels eller gjennomstekt, basert på dine preferanser. Klikk her for å lære mer om AssistedCooking.
For best resultat, sett spissen av steketermoteret inn i midten, eller den tykkeste delen, av maten. Pass på at minst ¾ av stektermometeret er inne i maten du tilbereder.
Optimalt sett bør maten du tilbereder nå romtemperatur før du begynner å lage mat. Steketermometeret vil ikke fungere hvis maten er for kald eller ikke er helt tint.
Advarsler
- Bruk kun det medfølgende steketermometer eller originale reservedeler
- Sørg for å holde noen centimeters mellomrom mellom grillelementene og stektermometer-ledningen for å forhindre at den blir skadet av overdreven varme
- Vær forsiktig så du ikke brenner deg når du setter steketermometeret inn i en forvarmet ovn
- Fjern alltid stektermometeret fra ovnsrommet etter bruk. Vær forsiktig så du ikke blir brent, siden både stektermometer og ovnen blir varme
- Ikke bruk steketermometer for flytende væsker
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.
Nå som du vet hvordan du bruker steketermometer, vil du kanskje lære mer om ovnen din. Klikk her for en oversikt over ovnsfunksjoner og symboler.