Opplev presisjonen og den eksepsjonelle ytelsen til Steamify®-funksjonen på din AEG-ovn. Steamify® vil veilede deg til å lage sunne og appetittvekkende måltider med damp til hvert måltid som du tilbereder hjemme. Livet blir lettere og bedre. Du finner denne funksjonen på utvalgte AEG-ovnsmodeller.
Hva er Steamify® og hvorfor bør du bruke det?
De fleste er ikke klar over de mange fordelene matlaging med damp har å tilby. Matlaging med damp bevarer næringsstoffer, vitaminer, farger og smaker. Måltidene dine vil inneholde mindre fett ettersom du bruker mindre olje, og maten beholder saftigheten. Når du lager mat med damp, kan du se frem til sunnere og mer saftige måltider.
Steamify® er en funksjon som gjør matlaging med damp enklere enn du kan forestille deg. Takket være Steamify® er det ikke nødvendig å endre måten du lager mat på hvis du er vant til å lage mat med varmluft eller over- og undervarme. Du trenger ikke finne ut hvordan og når du skal tilsette damp, det gjør ovnen for deg. Ovnen tilfører riktig mengde damp til rett tid. Steamify® kan erstatte nesten alle dine vanlige matlagingsvaner og gi deg smakfullere måltider med mindre innsats.
Slik bruker du Steamify®
Bare velg Steamify®-funksjonen og still inn temperaturen med glidebryteren på skjermen. Dette bør være temperaturen du vanligvis bruker når du lager mat med varmluft, eller som angitt i oppskriften din. Basert på temperaturen stiller ovnen automatisk inn dampnivået for deg.
1. Trykk på Steamify®-ikonet på skjermen
2. Still inn temperaturen ved å klikke på temperaturen på displayet. Skyv den til riktig temperatur
3. Trykk på START for å begynne tilberedningen
4. Følg instruksjonene på skjermen for å fylle vanntanken om nødvendig
5. Trykk OK
Steamify® vil til og med anbefale temperatur basert på hvilke resultater du ønsker å oppnå. Når du flytter temperaturglideren, vil ovnen indikere forventede resultater ved forskjellige temperaturer:
- 50-100°C – Damp for matlaging med damp
- 105-130°C – Damp til stuing
- 135-150°C – Damp for skånsom crisping
- 155-230°C – Damp til baking og steking
Tips og triks
- Når du tilbereder retter som krever 135 °C og over, still inn ønsket tilberedningstid slik at du fullt ut kan utnytte flertrinns kokeprosessen til Steamify®
- Når du bruker damp til skånsom crisping og stiller inn timeren, vil grillfunksjonen automatisk slå seg på de siste minuttene for å skape en skånsom sprøhet
- Når du bruker damp til baking og steking og stiller inn timeren, slås undervarmen på de siste minuttene for å oppnå en sprø bunn
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.
Nå som du har lært om Steamify®-funksjonen, klikk her for å lære mer om hvordan du lager mat med damp.