Tenk og opplev nytt i matlagingen med Sous Vide-funksjonen på din AEG-dampovn. Denne tilberedningsmetoden forsegler fuktigheten, aromaen, næringsstoffene og smakne og du får profesjonelle resultater som på restaurantene. Den største fordelen med Sous Vide-matlaging er at maten tilberedes i vakuumforseglede poser som intensiverer smaken av det du tilbereder og eliminerer praktisk talt risikoen for overkoking. Du finner denne funksjonen på AEG SteamPro-ovnsmodeller.
Sous vide forbindes ofte med kjøtt, men du kan også Sous vide sjømat, fjærfe, grønnsaker og poteter. Du kan til og med tilberede perfekt bløtkokte eller hardkokte egg med Sous vide.
Det du trenger
Bortsett fra ProSteam-ovnen din, trenger du sous vide-poser og en vakuumforsegler.
Sous vide-poser
Vakuumforseglings-posene fra AEG er designet for å resirkuleres og er laget av mer resirkulerbart plastmateriale enn tidligere modeller*, du finner finner dem her. De produseres også med opptil 40 % mindre CO2-utslipp enn tidligere**. Posene fungerer med Sous vide-ovner, vakuumforseglere og vakumforseglings-skuffer.
Husk å resirkulere vakuumposen etter matlaging. Etter å ha brukt vakuumforseglings-posen, fjern alle matrester fra innsiden av posen for å unngå forurensning i resirkulerings-beholderen. Deretter kan du kaste posen i plastgjenvinnings-boksen.
*Sekken er laget av NEXT FLEX MP0X (Format>A4) som er resirkulerbar i henhold til EN 13430 (lik DIN EN 13430)
**Ifølge en livssyklusvurdering (LCA) utført av AEG
Vakuumforsegler
For å forsegle Sous vide-posene trenger du en vakuumforsegler. Det finnes skrivebordsversjoner og innebygde skuffer. Desktop-sealeren vil ta deg en lang vei for å komme i gang med å eksperimentere med Sous vide-matlaging med minimal innsats. Våre vakuumforseglere er fleksible og enkle å bruke.
Hvis du ønsker å ta sous vide-matlagingen til neste nivå, kan du utstyre kjøkkenet ditt med en innebygd vakuumforseglingsskuff, for en jevn tilberedningsprosess og en luksuriøs følelse. Utforsk våre innebygde vakuumforseglingsskuffer.
Slik bruker du Sous Vide-funksjonen
1. Fyll opp vannskuffen til maksimalt nivå som angitt og skyv den tilbake på plass
2. Plasser maten i en sous vide-pose og vakuumforsegl den. Sett posen på rist, på tredje hylle, i ovnen
3. Velg Sous Vide-funksjonen på din SteamPro®-ovn
4. Still inn koketiden
5. Still inn temperatur
6. Trykk på START
Tips og triks
- Vi anbefaler å steke rødt kjøtt kort i panne eller på grillen etter bruk av Sous Vide-funksjonen. Det vil gi kjøttet en sprø overflate
- Når du tilbereder flere stykker fjærfe eller fisk i en pose, plasser dem side ved side, og ikke oppå hverandre, for å sikre at de blir riktig tilberedt
- Tilberedning av måltid ved å fryse vakuumforseglet mat: ta plastposene rett fra fryseren til ovnen når du bruker Sous Vide-funksjonen
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.
Nå som du har lært om sous vide matlaging, klikk her for å lære mer om hvordan du lager mat med damp.