Slik baker du med AEG-dampovnen din

Senest oppdatert 23.11.2023 09.38

Brød bakt med damp

Imponer venner og familie med å lage brød og kaker i profesjonell stil i din AEG-dampovn. Med de innebygde bakefunksjonene vil du med stor glede oppnå resultater som på bakeriet - men hjemme hos deg. Funksjonene som er tilgjengelige på ovnen din, avhenger av modellen.

Ulike måter du kan bake med din AEG dampovn:

  • Heving av deig-funksjon: Damp skaper et ideelt miljø for å heve deigen jevnt, heve raskere og luftigere uten risikoer for kaldt trekk
  • Brødbake-funksjon: Stek perfekt hevet brød med fuktig innside og sprø skorpe
  • Steamify®-funksjon: Bak en kake med en  jevn brunfarge, myk, fuktig innside med optimal smak og sprø kanter
  • Manuell innstilling: Still inn dampnivået for brød- og kakebaking manuelt

Heving av deig-funksjon

Heving av deig-funksjon på dampovnen din gir det optimale miljøet for å heve deigen.

  • Legg deigen i en form på den ene hyllen. Det er ikke nødvendig å dekke deigen, takket være fuktigheten
  • Velg hevedeig-funksjonen og se etter at deigen begynner å heve
  • Temperaturen stilles automatisk til 35°C, som er en passende temperatur for heving av deig med damp

Brødbake-funksjon

Bruk brødbake-funksjonen til å tilberede brød og rundstykker med et profesjonelt resultat når det gjelder sprøhet, farge og skorpeglans.

Brødbake-funksjonen:

  • Tilsetter damp for å hjelpe deigen til å heve, og deretter en kombinasjon av damp og varme for å oppnå en perfekt gyllenbrun skorpe
  • Gir optimal temperatur og miljø for gjærblandinger
  • Starter ved 180 °C men kan stilles inn manuelt i henhold til oppskriften på brødet du baker

Steamify®-funksjon

Hvis ovnen din har Steamify®-funksjonen, vil den gjøre det enklere enn noen gang å bake med damp.

  • Velg Steamify® og still inn temperaturen som angitt i oppskriften din. Basert på temperaturen stiller ovnen automatisk inn dampnivået for deg
  • Når du bruker Steamify®, vil ovnen fortelle deg hvilke resultater du kan forvente basert på temperatur, for eksempel at 155-230°C er perfekt for baking for å gi brødet eller kaken et delikat sprøtt ytre mens den holder innsiden fuktig og mør
  • Hvis du stiller inn timeren mens du er på dette temperaturnivået, slås undervarmen på de siste minuttene og skaper en sprø bunn. Lær mer om hvordan du bruker Steamify®

Manuell innstilling av dampnivå

Hvis ovnen din ikke har funksjonen brødbaking eller Steamify®, still inn ønsket dampnivå manuelt. Når du baker brød eller kaker med damp, kan du velge ulike fuktighetsnivåer – og kombinere med tørr varme for en sprø finish. Avhengig av ovnsmodellen din, kan du ha opptil fire fuktighetsnivåer å lage mat med.

Hvis du har muligheten, velg:

  • Luftfuktighet Medium – for baking av brød og søte deiger
  • Fuktighet lav – for paier, muffins og kjeks


Still deretter inn ønsket temperatur og begynn å bake. Avslutt med tørr varme for en sprøere overflate.

Tips og triks

  • Prøv å få liv igjen i et daggammelt brød ved å varme det opp med litt damp i noen minutter. Steam Regenerating-funksjonen er tilgjengelig på utvalgte modeller og optimal for dette
  • Når du baker boller eller små gjærbakst, pass på at bakepapiret ikke strekker seg utover stekebrettet. Det overflødige bakepapiret gir feil gjennomstrømning i varmluften og skjever varmefordelingen
  • Bruk konditoribrettet med perforerte hull som hjelper til med bedre varmesirkulasjon, noe som bidrar til å oppnå den perfekte gylne skorpen. For mer informasjon om konditoribrettet og annet tilbehør, besøk vår nettbutikk



For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du har lært om å bake brød og kaker med damp, klikk her for å lære mer om hvordan du lager mat med damp.

Registrer produktene dine
Registrer produktene dine

Registrer produktene dine i MyAEG og finn alt du trenger på ett sted.