Fuktighet frigjøres når maten varmes opp i en ovn. Dette gjelder særlig for frosne gjenstander. Dette er helt naturlig. Fuktigheten forlater ovnen gjennom ventilasjonskanaler, inkludert døren. Dette betyr at flekker og kondens kan danne seg mellom de to glasspanelene i døren. Flekkene forårsakes av fettpartikler som reagerer på kjøleluften.
Generell ovn
Noen modeller er designet med et system som inkorporerer damp i matlagingsprosessen slik at maten blir mør innvendig og sprø på overflaten. Produktet sirkulerer luft og resirkulerer dampen konstant. Dette reduserer både tilberedningstiden og strømforbruket.
Damp kan sette seg som fuktighet i ovnsrommet eller på glasspanelene. Dette er helt naturlig.
Tørk vekk kondens hver gang du bruker ovnen. Se brukerveiledningen, om det er nødvendig.
I ekstreme tilfeller tar du kontakt med det godkjente serviceverkstedet.
Mikrobølgeovn / kompakt ovn
Når mikrobølgeovnsfunksjonen kjører, varmes maten ekstra raskt. Prosessen genererer varierende mengder kondens, avhengig av typen mat som varmes opp og den innstilte temperaturen.
Av sikkerhetshensyn kan døren ikke løsnes, noe som betyr at den ikke kan rengjøres.
I ekstreme tilfeller tar du kontakt med det godkjente serviceverkstedet.