Det store utvalget av nyttige funksjoner og programmer som følger med AEG-ovnen din, vil forbedre matlagingsopplevelsen din. Nedenfor er en oversikt over de ulike funksjonene og symbolene – for å hjelpe deg med å utnytte ovnen din fullt ut.
Ulike AEG-ovner kan ha forskjellige funksjoner og programmer. På samme måte kan det hende at navnene på funksjoner og symboler ikke er de samme på alle modeller. Vennligst sjekk hvilke funksjoner og symboler som gjelder for din spesifikke ovnsmodell.
Daglig matlaging
De mest brukte tilberedningsfunksjonene og en beskrivelse av hver av dem er listet opp nedenfor. Det er gitt nyttige anbefalinger om hvorfor og hvordan du best kan bruke hver matlagingsfunksjon for å sikre optimale resultater.
Konvensjonell matlaging (over- og undervarme) For daglig matlaging på ett nivå. God til alt fra gryteretter til bakevarer. Anbefalt bruk:
| |
Matlaging med varmluft For daglig matlaging på opptil 3 nivåer samtidig. Viften fordeler varmluft for å tilberede maten jevnt uten å blande lukter mellom rettene. Anbefalt bruk:
| |
Varmluft med fuktighet (bake) Få lette og luftige resultater når du baker på ett nivå. God til kaker, quiche, kjeks og søtt brød. Sparer energi ved å bruke restvarme. Anbefalt bruk:
| |
Undervarme Jevn brun bunn av maten. God til pizza eller pai og etterbehandling av kaker eller quicher. Anbefalt bruk:
| |
Grill (full grill) Grill eller brun grønnsakene og kjøtt jevnt. Også god til å toaste brød. Anbefalt bruk:
| |
Turbo Grill Stek større kjøttbiter og fjærfe med bein for møre resultater og sprø overflate. Ved å bruke en kombinasjon av varmluft og overvarme brunes maten jevnt på hver side. Anbefalt bruk:
| |
Gratinert Brun lett toppen av gryteretter som lasagne eller potetgrateng for en sprø overflate og kremet inni. Anbefalt bruk:
|
Matlaging med damp
Damp kan ta matlagingen til neste nivå – bevarer ømhet og fuktighet i alt fra fjærfe og bakevarer til vaniljesaus og gryteretter. Hvis ovnen din har dampfunksjoner, kan du lære hvordan du bruker dem nedenfor.
Steamify® Til daglig matlaging med damp. Ovnen justerer nivået på dampen automatisk basert på temperaturvalg. Matlaging med damp bevarer næringsstoffer og forbedrer smaker for alle slags retter. Anbefalt bruk:
| |
Luftfuktighet Få mørt, saftig fjærfe eller kjøtt og en sprø, skinnende overflate for brød eller annen bakst ved å bruke en kombinasjon av varmluft og damp. Avhengig av ovnsmodellen din, kan du ha opptil fire fuktighetsnivåer å tilberede mat med. Det er 4 tilgjengelige nivåer for fuktighet:
Lær mer om hvordan du lager mat med damp. | |
Dampregenerering (gjenoppvarming med damp) Varm opp maten forsiktig for den beste smaken og konsistensen. God til rester, daggammelt brød eller bakevarer. Ved å bruke damp til å varme opp igjen forhindrer du at matoverflaten tørker ut. Anbefalt bruk:
| |
SteamBake / True Fan PLUS Stek brød jevnt for en myk innside og sprø overflate. God til alle typer brøddeig. | |
Brødbaking Stek brød jevnt for en myk innside og sprø overflate. God til alle typer brøddeig. Lær mer omhvordan du baker brød med damp. | |
Yoghurt Få kremet, tykk hjemmelaget yoghurt. Anbefalt bruk:
| |
Sous vide Kok ved nøyaktig temperatur i vakuumforseglede poser for å få den beste smaken og konsistensen til grønnsaker, fisk, fjærfe eller kjøtt. Lær mer om hvordan du lager mat med Sous Vide . |
Forbereder
Ovnen din kan komme med flere praktiske funksjoner som er gitt for at middagsserveringen skal bli så smidig som mulig. Å tine mat har aldri vært raskere eller enklere. Varm tallerkener før servering for å skape en restaurantopplevelse hjemme. Hold maten varm mens et annet element av måltidet fortsatt tilberedes, eller hvis du må utsette å spise.
Tine frossen mat Tin frossen mat forsiktig for å få den beste smaken når den er tilberedt. Ovnsviften fordeler luften jevnt, og reduserer tinetiden med det halve sammenlignet med å la mat ligge ute på en benkeplate. Anbefalt bruk:
| |
Hold maten varm Hold tilberedt mat varm og klar til å spises. Ovnen holder en jevn temperatur slik at maten ikke blir overkokt. | |
Oppvarming av tallerken før servering Varm opp tallerkenene dine forsiktig før servering. Anbefalt bruk:
|
Spesialtilbud
Ovnen din kan komme med funksjoner som lar deg lage visse spesialiter hjemme. Du kan enkelt lage pizzeria-kvalitetspizza, konservere frukt og grønnsaker, heve deigen og koke sakte ved å bruke ovnens spesialfunksjoner.
Pizza Stek deigen jevnt med en sprø skorpe. God til pizza, quiche, terte eller pai. Anbefalt bruk:
| |
Bevare Få saftig frukt og grønnsaker hermetisert ved lav temperatur. Anbefalt bruk:
| |
Slow Cook Kok mat ved lav temperatur med lengre steketid for å bevare næringsstoffene og få møre resultater. God til grønnsaksgryte eller brisket. | |
Heving av deig Hjelper deigen til å heve med jevn varme og fuktighet før steking. Du kan bruke en mindre mengde gjær for å oppnå gode resultater innen 1-2 timer, avhengig av deigingrediensene. Anbefalt bruk:
|
For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.