Blåskjellsuppe
Blåskjellsuppe
For en rett som ser bra ut og er rask og enkel å forberede er det lite som slår denne franske klassikeren.
Ingredienser
2 små bunter persille, 1 hvitløksfedd, 2 sjalottløk, 2 kg blåskjell, 2 laurbærblader, 1 kvist timian, salt, 1 klype hvit pepper, malt, 15 g smør, 50 ml hvitvin, 150 ml fløte.
Slik gjør du
Serverer 4
1 Hakk persille, hvitløk og sjalottløk fint. Vask muslingene grundig i kaldt vann i to til tre minutter. Kast eventuelle blåskjell som forblir åpne eller flyter til toppen av vannet. Rens skallet grundig for alle urenheter med en kniv.
2 Legg muslingene i en langpanne eller ildfast form. Legg til hvitløk, sjalottløk, laurbærblader, timian og halvparten av persillen og krydret med salt og malt, hvitt pepper
3 Kok opp smør, hvitvin og krem og hell over muslingene. Kok på hylle nivå 2 på dampinnstilling 3 ved 99 ° C i 30 minutter eller til alle blåskjellene er åpne.
Servering Server ved å strø over den gjenværende hakkede persillen og server muslingene i formen.