Caesar Salat-rester av Culinary Misfits

Caesar Salat-rester av Culinary Misfits

Caesar Salat-rester av
Culinary Misfits

Ingredienser

3 gamle rundstykker eller tørt brød, 2 rødbeter, 1 liten løk, hvitløk, ingefær, frisk rosmarin, salt og pepper, 5 ss olivenolje, 4 ss eplejuice, 2 ss tahinipaste, Feta-ost (smuldret), 2–3 håndfuller med frisk salat

Fremgangsmåte


1.
Kutt brød i terninger på 3 cm. Tørk brødet sakte i ovnen dersom det ikke er hardt enda.

2. Ta av roten fra rødbeten, skrell den og kutt i små biter.

3. Varm ovnen til 200 ºC og legg halve rødbeten sammen med kuttet løk, raspet hvitløk og ingefær, to finhakkede kvaster av rosmarin og litt olivenolje. Stek i omtrent 15 minutter.

4. Miks halvparten av rødbetene med resten av olivenoljen, eplejuice og tahini.

5. Plasser de stekte grønnsakene og dressingen sammen i en bolle og la dem hvile i noen minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

6. Arranger salaten på et serveringsbrett, etterfulgt av de stekte grønnsakene og topp med smuldret feta.

Om Culinary Misfits

Culinary Misfits er en duo som ble startet i 2012 av designerne Lea Brumsack og Tanja Krakowski. De mener at det er galt at mye frukt og grønnsaker blir kastet fordi de ikke møter kosmetiske standarder. Culinary Misfits bestemte seg for å fremheve skjønnheten i naturlig mangfold.

  • Pacific Perception cæsarsalat

    av Catalina Velez

  • Hengetørket Cæsarsalat

    Av Ludwig Maurer

  • True Flavour Salad

    av Mark Schatzker