Hengetørket cæsarsalat

Hengetørket cæsarsalat

Hengetørket cæsarsalat
av Ludwig Maurer

INGREDIENSER

SALAT
2 entrecôter av wagyu-kveg à 200 g, 

4 sikoristykker, 

2 hjerter av romanasalat (bare de gule), 
25 g parmesan (i skiver)
, 50 g sprøtt brød fra Østerrike.

VINAIGRETTE
25 g parmesan, 10 g kapers

, 5 g sennep fra Fristaten Bayern, 

½ sitron, 

150 ml olivenolje, 1 eggeplomme
, ½ hvitløksfedd

.

sort pepper, salt, sukker

Fremgangsmåte


Salat:

Ta først ut biffene fra kjøleskapet én time før steking.
Krydre dem med salt og sukker og vent 10 minutter. 


Ha biffene i en panne og stek dem på begge sider til de har stekeskorpe.

Legg biffene på en rist og la dem kjøle seg ned midt i ovnen i 10 minutter på 60 °C. 
Kutt sikorien i fire deler og stek i den samme pannen med fettet fra biffene. 



Vinaigrette:

Kutt opp kapers og bland sammen med raspet parmesan, eggeplomme, sennep og sitronsaft og skall. 
Rør om olivenoljen under vinaigretten og krydre med sort pepper, salt, sukker og hvitløk.

Om Ludwig Maurer

Ludwig Maurer er en tysk kokk som også driver oppdrett av wagyu-kveg. Han var den første som startet med wagyu-kveg i Tyskland, og han spiller musikk som Johnny Cash og Bob Marley til dem. I Tasteology deler han ekspertisekunnskap om kjøttlagring og forklarer hvordan lagring og ulike temperaturer påvirker smak.

  • Pacific Perception cæsarsalat

    av Catalina Velez

  • Restene av Caesar-salaten

    av Culinary Misfits

  • True Flavour Salad

    av Mark Schatzker