Limemousse med bringebærcoulis

Limemousse med bringebærcoulis

Limemousse med bringebærcoulis

Den skarpe coulisen skjærer gjennom den søte limemousse. Dermed skaper den, den perfekte balanserte dessert som også ser bra ut.

Ingredienser

Limemousse:
1 vaniljestang, 800ml melk, 1 lime, 2 egg, 6 eggeplommer, 150g sukker

Bringebærcoulis:
400g frosne bringebær, 100g melis, 1 spsk limejuice

Slik gjør du


Serverer 8

1 Smør 8 sufflé former og avkjøl dem.

2 Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. La stilken og frøene koke i melken. La det simre i 10 minutter, ta deretter ut stangen.

3  Riv skallet og press ut juicen av limen.

4 I mellomtiden. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, revet lime skall og juicen i en bolle, og rør deretter inn den fortsatt varme melken inn i blandingen. Fordel mellom suffléformene.

5 Stek moussen på hyllenivå 2, på dampinnstilling 3 ved 100°C i 50 minutter, og kjøl i 2-3 timer.

6 For å lage coulis, la bringebærene så vidt tine før du blander det med melis og limejuice. Sikt det inn i blandingen.

Servering Server ved å løsne moussen fra formen med en liten kniv og få de ut på serveringsfat. Dekk godt med coulis og pynt med friske bringebær og sitronskiver.

  • Sjokoladeroulade

    En smaksrik, voksendessert passende for selv det mest sofistikerte middagsselskap.

  • Pærer i rødvin

    Inkluder krydderet med mindre du virkelig ikke kan utstå det. De tilfører nemlig en fantastisk varme og dybde til retten.