Bak boller med damp
Dampbakte boller
Å bake boller med damp gir en perfekt skorpe - som bollene du får på konditoriet. Dette er en glimrende oppskrift når du fortjener noe ekstra på helgene.
8 boller
Tilberedelsestid: 2 h (innkludert heving)
Ingredienser
Boller
4 g fersk gjær
170 g fingerlunkent vann
250 g hvetemel
4 g bakepulver
4 g salt
Instruksjoner
- Legg gjæren i blenderen din. Hell over det lunkne vannet, bland ordentlig og la gjæren skumme seg.
- Bland hvetemel, bakepulver og salt i i beholderen på mikseren eller i en stor skål.
- Hell væsken over melblandingen og kna deigen i et minutt på lav hastighet, deretter i 3-4 minutter på mediumhastighet til deigen blir smidig. Har du ikke en mikser, kan du kna deigen for hånd på en overflate med litt hvetemel.
- Legg deigen i en innoljet skål og dekk med plastfilm. La den heve seg til dobbel størrelse.
- Varm opp ovnen på forhånd til 180°C/200°C (200 for varmluft) og legg et bakepapir på bakeplaten.
- Hell ut deigen og del den i like store biter, ca 40 g. per. Form bitene til boller, legg dem på bakeplaten og la dem heve i ytterligere 20-30 minutter.
- Stek bollene i ca. 8 minutter (med damp) til bollene har hevet seg og fått en gyllenbrun farge.