Scones med ost og bacon

Scones med ost og bacon

Scones med ost og bacon

Herlige scones med ost og bacon, for en fortreffelig søndagsfrokost eller litt enkel hverdagsluksus.

Ingredienser

75 g bacon, stekt og kuttet i biter
500 g hvetemel
10 g (2 ts) bakepulver
5 g (1 ts) natron
100 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Gruyere
2,5 dl kulturmelk
60 g smør, smeltet
1 ts sennepspulver

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 180 grader med 25 prosent damp*.
2. Bland sammen alle ingrediensene til du har en samlet og glatt deig – ca. 3 minutter i en kjøkkenmaskin.
3. Del deigen i 10–12 like emner og rull dem ut i ønsket fasong. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir.

Start med å steke sconesene på 180 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Stek deretter videre med varmluft (180 °C) eller over/ undervarme (200 °C) i 5–10 minutter til sconesene får en lys, gyllen skorpe.

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»