Limemousse med bringebærcoulis
Limemousse med bringebærcoulis
Den skarpe coulisen skjærer gjennom den søte limemousse. Dermed skaper den, den perfekte balanserte dessert som også ser bra ut.
Ingredienser
Limemousse:
1 vaniljestang, 800ml melk, 1 lime, 2 egg, 6 eggeplommer, 150g sukker
Bringebærcoulis:
400g frosne bringebær, 100g melis, 1 spsk limejuice
Slik gjør du
Serverer 8
1 Smør 8 sufflé former og avkjøl dem.
2 Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. La stilken og frøene koke i melken. La det simre i 10 minutter, ta deretter ut stangen.
3 Riv skallet og press ut juicen av limen.
4 I mellomtiden. Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, revet lime skall og juicen i en bolle, og rør deretter inn den fortsatt varme melken inn i blandingen. Fordel mellom suffléformene.
5 Stek moussen på hyllenivå 2, på dampinnstilling 3 ved 100°C i 50 minutter, og kjøl i 2-3 timer.
6 For å lage coulis, la bringebærene så vidt tine før du blander det med melis og limejuice. Sikt det inn i blandingen.
Servering Server ved å løsne moussen fra formen med en liten kniv og få de ut på serveringsfat. Dekk godt med coulis og pynt med friske bringebær og sitronskiver.