Sjokoladeroulade
Sjokoladeroulade
A rich, grown-up pudding fit for the most sophisticated dinner party.
Ingredienser
200g mørk sjokolade, 6 egg, 1 klype salt, 60g melis, vaniljesukker, 160g sukker, 250g (romtemperert) smør, 100g mel, 40g maismel, 300g hvit sjokolade, 50g smør, 3 ss kirsebærkonjakk, 1 pakke mørk glasur (125g)
Slik gjør du
Serverer 4
1 Smelt sjokoladen og skill eggene. Stivpisk eggehviten og dryss i en klype salt. Tilsett melis og fortsett å rør til blandingen blir skinnende.
2 Rør eggeplommene med vaniljesukker, sukker og mykt smør for å få en kremet konsistens. Sikt mel og maismel inn i røren og bland dette for å lage en kjeksblanding. Del dette inn i to like store deler.
3 Rør halvparten av blandingen med smeltet mørk sjokolade. Brett inn pisket eggehvite i like deler i de to blandingene.
4 Ta en langpanne og sjenerøst dekk den med bakepapir og fordel deigen jevnt over den. Bak det på hyllenivå 2 på programmet "Moist Fan Baking" ved 160°C i 8 minutter.
5 Spre ut den mørke deigen på den bakte deigen og glatt det ut forsiktig. Bak på samme innstillinger i ytterligere 12-13 minutter.
6 Bruk en kniv til å løsne eventuelle kanter som sitter fast og skyv kaken forsiktig over på en arbeidsflate. Dekk det umiddelbart med en varm kjøkkenhåndduk for å sikre at det avkjøles sakte og forblir mykt.
7 Smelt den hvite sjokolade med smør og rør i kirsebærkonjakk. Spre dette over kaken og rull det for slik å lage en roulade. Smelt glasuren og dekk rouladen med det, deretter legg det på et kjølig sted til du er klar til å servere.
Servering Servere det ved pynte med friske kirsebær og hakkede nøtter med vaniljekrem.